Tillbaka Varukorg Skriv ut

Tjolöholms Slott / Lägenhet

Kungsbacka
     
Bo i Tjolöholms Slotts arbetarby! På Tjolöholms Slotts egendom finns den idylliska arbetarbyn, byggd i början av 1900-talet, mitt i en välbevarad kulturmiljö alldeles nära havet.
Husen, som är byggda som parhus och består av två lägenheter vardera, var ursprungligen bostäder för godsets arbetare. Idag är husen restaurerade och tillgängliga för uthyrning. Varje lägenhet har fyra bäddar och egen trädgård.

"Det var som att träda in i en sagovärld, så fullständigt olikt allt annat jag dittills skådat". Så sade den unge prästen Gustaf Ankar om sitt första besök på Tjolöholm år 1904. Slottet i engelsk 1500-talsstil hade nyligen byggts färdigt och runtom slottet uppfördes arbetarby, kyrka, Storstuga och Grindstuga. Än i dag är Tjolöholm nästan en egen värld. Egendomen ligger på en halvö i Kungsbacka och är omgiven av vacker natur med ekskogar, strandängar, promenadstigar och badplats. Slottet är en enda stor skatt av hantverkskunnande och sekelskiftets alla tekniska finesser finns representerade, t ex rundspolande duschar och en elektrisk dammsugare, som väger ett ton! Besök gärna slottet för en visning, ges även i dramatiserad form under sommaren. I Storstugan serveras mat och kaffe och i Slottsbutiken hittar du fina minnen från ditt besök. I Manegen arrangeras utställningar, nu i sommar med grafik av Carl Larsson. Boende finns tillgängligt i arbetarbyn, det romantiska Gemaket i Storstugan samt i Grindstugan. Kontakta slottet direkt om ni är intresserade av att stanna en hel vecka eller vill bo i Gemaket eller Grindstugan.

VIKTIGT! Kontakta slottet på 0300-544200 ett par dagar före ankomst för att få besked om var ni hämtar nyckel.
Powered by Citybreak™   © 1999-2018 Visit Technology Group